PPO
Patty Professional Organizing 
Menu
blogafbeelding

Tips voor meer Balans in je leven


 

 • Schrijf eens een week lang je dagelijkse activiteiten op met de tijd erbij die je er aan hebt besteed. Lees de week erna goed deze lijst door en kijk bij welke activiteit je een fijn gevoel krijgt, en waarvan schiet je in de stress? Is dit in balans met elkaar? Met deze lijst kun je de week daarop een betere planning maken voor jezelf. En het meer in balans brengen als je bijv. ontdekt hebt dat je alleen maar tijd hebt besteed aan dingen die “moeten”.
 • Maak een lijst van al je plannen, wensen, en ideeën. En geef aan wanneer je dit gerealiseerd wilt zien in je dagelijks leven. Deze lijst kun je te allen tijde aanpassen. Grote projecten kun je onderverdelen in kleinere stappen, deze kun je makkelijker in je agenda plannen. ( let ook hierbij op de balans tussen werk, privé, energiegevers en energievreters)
 • Begin de week eens met een to-do lijst. Hierop zet je al je plannen voor de aankomende week. Denk hierbij vooral ook aan je vrije tijd, en plan dit in je agenda. Door dit een aantal keer uit te proberen zul je vanzelf ontdekken waar je energie van krijgt en wat je energie kost. De kunst is om dit zoveel mogelijk in balans te brengen.
 • Plan leuke en waardevolle momenten in je agenda, en laat dit niet ondersneeuwen door bijvoorbeeld achterstallig werk. Bedenk dat juist de leuke en mooie momenten je opladen, je voorzien van nieuwe energie. Als jij je goed voelt, lekker in je vel zit ben je ook productiever op je werk.
 • Kijk na een week eens wat je die week allemaal gedaan hebt, in plaats van te benoemen waar je niet aan toe bent gekomen. Dit zorgt ervoor dat je leert zien dat je wel degelijk heel productief bent geweest.
 • Breng af en toe eens tijd door in stilte, de natuur of lekker in de zon. Ook hier zul je merken dat het je een heleboel oplevert.
 • Wil niet teveel, bedenk dat een dagje lekker vervelen heel gezond is. Lekker een middagje “hangen op de bank” samen met je kinderen en er vooral van genieten!
 • Ontdek opnieuw wat voor jou belangrijk is in het leven! Maak de balans eens op, ben je gelukkig met de manier waarop je nu leeft? Voelt je lichaam goed? Zou je eigenlijk anders willen leven? Meer tijd voor je dierbaren? Sta ook eens stil bij wat je WEL hebt!
 • Start er nu mee: Leer weer te luisteren naar je innerlijke zelf, je biologische klok, je intuïtie en speel ermee! Geniet van het leven en vergeet niet veel te lachen.

Reactie

Stuur in

  eBlog login

  Uitleg