PPO
Patty Professional Organizing 
Menu
blogafbeelding

Een jaar na het overlijden van een dierbare kwam ik op internet bij toeval op het LinkedIn profiel van deze persoon. Ik was even stil.......en ik vroeg mij af wat er gebeurt met deze persoonlijke profielen als mensen overlijden? Denk aan LinkedIn, Facebook, Google+, Twitter, Instagram, YouTube etc. Moet je zelf regelen dat deze accounts verwijderd worden na het overlijden?
Hoe doe je dat dan? Mag een nabestaande profielen verwijderen zonder dat accountgegevens beschikbaar zijn?
Allereerst is het belangrijk dat je nadenkt wat je zelf zou willen, wil je dat de accounts gesloten worden? Of juist blijven als een soort herinnering aan jou? Het is mogelijk om vast te leggen wat je wensen zijn. Dit kan bij de notaris door een wensenlijst toe te voegen aan je testament.
Maak een lijst met wensen bij je administratie opbergen kan ook helpen. Hierin leg je vast welke accounts er zijn, inclusief inlognamen en wachtwoorden, zodat mocht je zelf niks willen regelen je nabestaanden toegang hebben en eventueel je profiel(en) kunnen verwijderen. Zo voorkom je mogelijk misvattingen over wat er zou moeten gebeuren met deze accounts.
Bij Facebook is het mogelijk om een pagina na overlijden de herdenkingsstatus te geven.
Hiermee blijft de pagina bestaan en afhankelijk van de privacy instelling kunnen vrienden berichten blijven posten op de tijdlijn.
Bij Twitter, LinkedIn en Google is het mogelijk om het account te verwijderen door het aanleveren van de gegevens van de overledene en de overlijdensakte. Via diverse uitvaartverzekeringen is het inmiddels ook mogelijk om gratis een social media testament vast te leggen. Gezien de continue veranderingen binnen deze netwerken zullen ook de opties blijven veranderen.