PPO
Patty Professional Organizing 
Menu

Patty1312[1]
Na het lezen van een artikel over Professional Organizing, kwam meteen het gevoel ”hier ligt mijn passie”. Ik had inmiddels een opleiding tot secretaresse afgerond en was bezig met allerlei cursussen te volgen. Maar mijn echte wauw-gevoel kwam pas toen ik de opleiding tot Professional Organizer ben gaan doen. Hier vielen alle puzzelstukjes in mijn zoektocht op z'n plek.

De opleiding tot Professional Organizer ben ik gaan doen bij Els Jacobs van de Huishoudcoach. Het enthousiasme waarmee Els de opleiding geeft heeft er mede toe bijgedragen dat ik voor mezelf ben gestart. Het was als thuiskomen, een warm bad, deze opleiding was een goede basis om verder te groeien als organizer. Hier kon ik eindelijk mijn kwaliteiten en ervaring gebruiken om mensen een stukje op weg te helpen meer rust en ruimte in hun leven te krijgen.

Ik ben van mezelf opgeruimd en geordend, en weet uit ervaring dat een opgeruimd huis rust in je hoofd geeft. Inmiddels heb ik een aantal jaren ervaring als organizer en toch leer ik nog elke keer weer bij, het is een cadeautje om te mogen doen. Het vertrouwen wat mensen in mij hebben is een compliment.

Een cliënt zei ooit eens tegen mij: "Weet je wat ik zo fijn vind bij jou? Je hebt geen oordeel over mij." Prachtig om te horen, dit geeft me vertrouwen dat wat ik doe als professional organizer belangrijk is om mensen verder te helpen.

Tevens ben ik vijf jaar vrijwilligster geweest bij Humanitas voor het thuisadministratieproject . Ik begeleidde deelnemers op het gebied van financiële zelfredzaamheid en ondersteuning bij schuldhulpverlening. Vaak was het begin van een traject om ten eerste alle papieren te ordenen. Daarna inzicht te krijgen in inkomsten en uitgaven. Ook hier merkte ik hoe belangrijk structuur voor mensen is. Het gaf voldoening mijn ervaring hiervoor in te zetten.

Op dit moment ben ik als vrijwilligster verbonden aan de Volksuniversiteit Enschede, hier ben ik buddy voor het project van WomenInc., De Tafel van Eén. De Tafel van Eén is een methodiek om dames met enige afstand tot de arbeidsmarkt bewust te laten worden van hun eigen kwaliteiten. Het is bijzonder om de veranderingen te mogen zien die gaandeweg de gesprekken plaatsvinden.