PPO
Patty Professional Organizing 
Menu
blogafbeelding
  Begin met het opmaken van al je voorraad. Kook een week (of langer) met alles uit je voorraad, zo schoon je alvast een heleboel op. Hierdoor leer je in te zien wat je allemaal in huis hebt en kun je kiezen of je dit zo wilt voortzetten. Hierna kun je opnieuw beginnen met het aanleggen van een (minder grote) voorraad.

  Kijk eens kritisch naar je voorraden. Wat gebruik je dagelijks? En welke producten staan al langer dan een jaar in de kast? Haal alles uit de kast en besluit of je het nog gaat gebruiken of weggeeft. Alles wat over de datum is en wat je niet meer durft te eten mag weg. Zet terug wat je ook werkelijk gaat gebruiken.

  Zorg voor een overzichtelijke indeling. Zet minder lang houdbare spullen vooraan.

  Hang een boodschappenlijstje aan de binnenkant van de kastdeur, open je het laatste pak koffie dan kun je dit op je lijstje zetten. Zo voorkom je dat je tijdens het boodschappen doen teveel meeneemt.

  Koop niet meer dan je echt nodig hebt. Veel mensen kopen extra boodschappen omdat het in de aanbieding is. Begrijpelijk, maar ga je het ook daadwerkelijk gebruiken?
  Let extra op hoe gevoelig je bent voor aanbiedingen. Misschien koop je vaak producten die je niet nodig hebt en later alsnog weggooit. Niet echt voordeliger dus.


  Wil je de droge producten zoals rijst, macaroni, bloem, etc. in potten of bussen doen, plak dan een sticker op de bodem van de pot met de houdbaarheidsdatum.

  Verzamel producten bij elkaar in een mandje of bakje zoals bijvoorbeeld je kruiden. Hierdoor houd je overzicht en wordt de kast of lade minder snel rommelig en vies.