PPO
Patty Professional Organizing 
Menu
blogafbeelding

Veel mensen hebben volle boekenkasten in huis, en kunnen moeilijk afscheid nemen van de vaak jaren lang verzamelde boeken. Durf jij de uitdaging aan om je boeken eens kritisch te bekijken? Een mooi moment om je boekenkast een opfrisbeurt te geven en los te laten wat je niet meer nodig hebt.

Maak drie dozen:

De 'Bewaar-doos'  Hier gaan de boeken in die je zeker niet weg wilt doen en terug in je boekenkast mogen. (De boeken die al gelezen zijn maar waar je zeker van weet dat je ze nog eens gaat lezen, die een mooie herinnering voor je zijn. Het boek wat je altijd nog moet lezen, maar nog niet hebt gedaan.)

De 'Twijfel-doos'  Hier gaan de boeken in waar je over twijfelt of je ze wel wilt wegdoen. (Dat kookboek van je oma, waar je nooit in kijkt maar bewaart om nostalgie? Je studieboeken van jaren geleden, zijn ze nog wel actueel? Het stripboek waar je zo om hebt gelachen, vind je het nog wel echt zo leuk?)

De 'Wegdoen-doos'  Hier gaan de boeken in waarvan je zeker weet dat ze weg mogen. (Gekregen boeken die je nooit gaat lezen. Boeken die gedateerd zijn. Boeken die niet heel mooi meer zijn, of waar inmiddels een nieuwe uitgave van is. Gelezen romans die je toch nooit meer gaat lezen. Boek met te klein lettertype. )

Wat ga je doen met de boeken die je besluit om weg te doen?

  1. Naar de kringloopwinkel, of tweedehands boekenwinkel in de buurt.
  2. Verkopen via  www.boekwinkeltjes.nl of www.bol.com.
  3. Aan scholen geven voor bijv. een rommelmarkt.
  4. Geef aan vrienden of bekenden waarvan je weet dat ze het boek graag willen hebben.
  5. Laat eens een boek achter in de trein, op een bankje in het park of zomaar ergens. Doe er een leuk kaartje bij waarop je vertelt dat dit een zwerfboek is, dit betekent dat de vinder het boek mag lezen en vervolgens zelf ook weer kan doorgeven.
  6.  Maak een mini bibliotheek aan huis, een soort boekenkastje buiten bij je voordeur waar mensen een boek kunnen uitzoeken en zelf ook een boek in kunnen zetten, zo ruil je boeken met mensen uit je eigen omgeving. www.minibieb.nl

Genoeg mooie ideeën dus om je boeken een tweede leven te gunnen en jezelf meer ruimte geven voor nieuwe boeken.